McKenzie módszer

Porckorongsérv (Discus hernia)     Porckorong- kiboltosulás (Protrusio)     Derékfájdalom     Nyaki fájdalom     Alsóvégtagba sugárzó fájdalom/ zsibbadás     Felső végtagba sugárzó fájdalom/zsibbadás      Nyaki eredetű fejfájás

A Mckenzie módszer világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési módszer, a világon 40 országban alkalmazzák. A McKenzie MDT (Mechanikai Diagnózis és Terápia) speciális mozgásterápia, melynek vizsgálati és kezelési módszerét Robin McKenzie új- zélandi gyógytornász dolgozta ki. A módszer Magyarországon általában a gyógytornászok munkaköréhez tartozik.

A McKenzie kezelés első alkalommal alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdődik, melynek során a gyógytornász meghatározza a fájdalom feltételezhető okát és ez alapján összeállítja a személyre szóló kezelési programot. A mozgás program önállóan otthon is végezhető, amelyhez kezdetben sűrűbb, majd egyre ritkuló kontroll ajánlott.  Az otthoni gyakorlatok könnyen elsajátíthatóak és életviteli, ergonómiai tanácsokkal egészülnek ki.

Egyéb gyógytorna szolgáltatások